Κάστρα Β’

Γιάννης Γκίκας


Μέσα σε πάνω από 2000 σελίδες ανασταίνονται απ’ τη λησμονιά 200 και πλέον κάστρα της πατρίδας μας, στεριανά και νησιωτικά. Μια ανεπανάληπτη καστρική εποποιία, ένα μνημειώδες και διαχρονικό έργο, που ζωντανεύει έναν ολόκληρο κόσμο που έρχεται απ’ το παρελθόν και ζει κι αναπνέει μέσα στο παρόν. Θρύλος και πραγματικότητα αντάμα.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη και ελκυστική περιήγηση βιωματικής και αισθαντικής οδοιπορίας-αυτοψίας, που προσφέρει συγκινήσεις και αυτογνωσία.

Το ιδιαίτερο πορτραίτο του κάθε κάστρου δίνεται παραστατικά και με ενεργητικότητα και το ενδιαφέρον του αναγνώστη παραμένει αδιάπτωτο, αφού ο συγγραφέας δεν περιορίζεται στην περιγραφή και στις αναφορές σε ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, αλλά επεκτείνει τα ενδιαφέροντά του και στην περιρρέουσα ανθρώπινη πραγματικότητα. Τέτοιες συναρπαστικές οδοιπορίες μας φέρνουν πιο κοντά στη σύλληψη του νοήματος των στίχων του Γεφτουσένκο: «Μόνο τα ερείπια μας κάνουν πιο ανθρώπινους – να καθαρίζεις την αιωνιότητα είναι σαν να καθαρίζεις τον εαυτό σου…

Και οι πέντε καλαίσθητοι βιβλιοδετημένοι τόμοι στολίζονται με πληθώρα σχεδίων που εκπόνησε ο συγγραφέας επί τόπου κατά τις καστρικές του αναζητήσεις, καθώς και με παλιές σπάνιες γκραβούρες.

Σ’ αυτόν τον τόμο καλύπτονται οι εξής περιοχές:

Πάτρα, Μέθανα, Άργος, Τέμπη, Ρόδος, Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Κεφαλονιά, Λαμία, Μενδενίτσα, Αιγόσθενα, Σαντορίνη, Πάρος, Αντίπαρος, Ίος, Σέριφος, Άρτα, Φραγκοκάστελο, Χανιά, Χαλκίδα.


Λεπτομέρειες

Διαστάσεις: 14 x 21 cm

Σελίδες: 283

Έτος έκδοσης: 1991

ISBN: 960-203-126-3

Κατηγορία: Λογοτεχνικά

Κωδικός: ΛΟ 0013


Τιμή με ΦΠΑ: 13,00 €

Κάστρα Β’